ПСЖ ще свали Клермон на земята


Н. Атанасов

ПСЖ ще свали Клермон на земята

Пари Сен Жермен – Клермон
Стадион: "Парк де Пренс“, Париж
Дата: 11.09.2021 г.
Час: 18:00

Грандът Пари Сен Жермен започна сезона с обрат на гости на новака Троа за крайното 2:1. В следващия кръг парижани се наложиха с 4:2 над състава на Страсбург пред препълнените трибуни на "Парк Де Пренс“, а след това селекцията на Маурисио Почетино постигна същия успех на гости на Брест.

В последния мач от първенството се наложи с 2:0 на гости на Реймс, а суперзвездата Лионел Меси дебютира за новия си клуб.

Така след първите четири кръга на сезона ПСЖ е единственият отбор в Лига 1, който е с пълен актив на сметката си и заема еднолично първото място в класирането.

Рамос, Верати, Дагба и Бернат са контузени, а поради ограничителните рестрикции, свързани с коронавируса и фактът, че редица от звездите на ПСЖ имаха ангажименти с националните си отбори звездите на ПСЖ Меси, Неймар, Маркиньос, Паредес и Ди Мария също няма да могат да вземат участие в двубоя.

Отборът на Клермон успя за първи път в своята история да си гарантира място в елитната Лига 1. Това се случи благодарение на факта, че през последната кампания хората на Паскал Гастиен завършиха на 2-ро място в Лига 2. Сега целта пред "кавалеристите“ ще е да успеят да оцелеят след дебютния си сезон сред най-добрите.

След първите два кръга Клермон се представя повече от добре и все още няма загуба в актива си. Клубът от централната част на страната стартира с два последователни успеха по 2:0 над Бордо и Троа, а след това дойдоха и двете равенства с 3:3 срещу Олимпик Лион и 2:2 с Метц.

Клермон е на 3-то място и е с 8 точки.

Прогноза: Пари Сен Жермен – Клермон 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Клермон (Паскал Гастиен)
 
Десма
   
Зедадка
Юнтонджи
Ожие
Н'Симба
Иглесиас
Гастиен
Дусу
Бертомие
Рашани
Байо
Мбапе
Икарди
Дракслер
Вайналдум
Гей
Ерера
Диало
Кимпембе
Керер
Хакими
   
Навас
 
Пари Сен Жермен (Маурисио Почетино)

Обоснована прогноза: Пари Сен Жермен - Клермон 2:1

  Сподели
365