Париж посреща новия идол


Н. Атанасов

Париж посреща новия идол

Пари Сен Жермен – Страсбург
Стадион: "Парк де Пренс“, Париж
Дата: 14.08.2021 г.
Час: 22:00

Грандът Пари Сен Жермен започна сезона с обрат на гости на новака Троа за крайното 2:1. Успехът в първия кръг от сезона бързо отстъпи на голямата новина от седмицата, а именно привличането на мегазвездата на световния футбол Лионел Меси. Аржентинецът акостира в Париж, след като цялата му кариера премина в Барселона, но заради правилата в местната Ла Лига Бълхата бе принуден да смени своята клубна принадлежност.

Очаква се Меси да дебютира с екипа на новия си отбор още този кръг, като местните власти позволиха "Парк де Пренс“ отново да е с пълен капацитет, а билетите за двубоя със Страсбург гонят 1500 евро за бройка. Само няколко часа, след като обявиха трансфера, от ПСЖ се похвалиха, че вече са продали над 250 хиляди фланелки с името на Меси.

Така съставът на ПСЖ за започналия вече сезон придобива застрашителен вид, тъй като другите нови в тима от Париж са Серхио Рамос, Джанлуиджи Донарума, Ашраф Хакими и Жоржинио Вайналдум.

През миналогодишната кампания хегемонията на столичани във френския шампионат беше нарушена от Лил, който стана шампион с точка повече пред селекцията на Маурисио Почетино, която събра 82 пункта. ПСЖ не успя да спечели десета титла в клубната витрина.

Единственият трофей, който парижани завоюваха, беше този за националната купа. ПСЖ претърпя поредно фиаско и в Шампионската лига.

Страсбург пък започна новия сезон с домакинска загуба от Анже за крайното 0:2. Това беше и първи двубой начело на тима на новия наставник Жулиен Стефан. През последния сезон клубът от Елзас успя да се спаси от изпадане, като завърши на 15-то място с актив от 42 пункта, само с две точки повече от първия от отборите под чертата.

Сега целта пред Страсбург ще е да се опита да не повтаря колебливите изяви от предишната кампания, а предстоящото препятствие е повече от сериозно.

До момента към тима се присъединиха Кевин Гамейро и Ахолу, но пък стожерът в отбраната Симакан беше продаден.

Прогноза: Пари Сен Жермен – Страсбург 4:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
361