Страхът в Париж става все по-голям


Н. Гавазов

Страхът в Париж става все по-голям

Страхът в Париж става все по-голям, а времето играе в полза на Реал Мадрид, твърди Le Parisien.

Според медията,  основният проблем, който най-много тревожи Насер Ал-Хелайфи е дали сега да продаде Килиан Мбапе или да го загуби без пари догодина.  

Френският играч даде много ясно да се разбере, че рано или късно бъдещето му е в Реал Мадрид и затова няма да поднови договора си с ПСЖ, който изтича през 2022 г. Колкото по -рано стане трансферът на Мбапе, толкова по -добре за парижкия отбор.

Това е труден момент за ПСЖ, който похарчи 180 милиона евро за трансфера на Килиан. При това остава по -малко от месец преди затварянето на трансферния прозорец и шейхът трябва да вземе правилното решение.

С настъпването на 1 септември прозорецът на летния трансферен пазар ще се затвори и тъй като Мбапе отказа да поднови настоящия договор, следващите дни са единственото време, през което парижани имат шанса да получат някакви пари за играча.

Следователно топката вече е в президента на ПСЖ. Той решава дали да продължи да оказва натиск върху Килиан, рискувайки да го загуби безплатно следващото лято, или да започне преговори с Флорентино Перес за трансфера на французина.

Очаква се тези седмици да бъдат вълнуващи и без съмнение решаващи. Ал Хелайфи скоро ще трябва да вземе решение.

Шефът на ПСЖ е добре запознат с Перес и двамата имат добри отношения. Познавайки президента на Реал Мадрид, Насър е наясно, че вече се намира в губеща позиция - Перес вече е постигнал целта си на практика и колкото повече наближава краят на трансферния прозорец, толкова по -силен е страхът в Париж.

Въз основа на настоящата ситуация ръководството на френския клуб вероятно ще се съгласи с трансфера на Мбапе, особено след като според непотвърдени доклади Мадрид вече подготвя официално предложение за трансфера на французина. Според някои източници размерът на сделката варира от 130 до 145 милиона евро.

  Сподели
478