Вайналдум: Ливърпул не ме ценеше


Н. Гавазов

Вайналдум: Ливърпул не ме ценеше

Халфът на ПСЖ Жоржиньо Вайналдум обясни защо реши да напусне Ливърпул.

Вайналдум напусна Ливърпул по-рано това лято, за да се присъедини към ПСЖ като свободен агент. Така Ливърпул загуби основен играч в лицето на нидерландеца.

Вайналдум смята, че не е оценен достатъчно от шефовете на Ливърпул. И втората причина, поради която 30-годишният футболист напусна, се дължи на потока от негативизъм в социалните мрежи.

"Имаше моменти, в които не се чувствах обичан и оценен. Не говоря за съотборниците си, не за хората от Мелууд - всички те ме обичаха и аз ги обичах. Колкото по-високо, толкова по-малко бях обичан.

Трябва също да кажа за всички тези публикации в социалните медии. Когато нещата вървяха зле, аз бях играчът, когото обвиняваха. И поради това исках да си тръгна. Всеки ден на тренировки и в мачове се стараех  най-добре, защото Ливърпул означаваше толкова много за мен. Означаваше заради това как феновете на стадиона се отнасяха към мен.

Чувствах, че феновете на стадиона и феновете в социалните медии са  два отделни вида. Феновете на стадиона винаги ме подкрепяха. Дори когато се върнаха (след локдауна заради коронавируса), вече знаейки, че напускам, те все още ме подкрепяха и забележително ме изпратиха.

Но в социалните медии бях този, когото те обвиняваха, ако загубим. Имаше момент, в който си помислих: "Уау. Ако те само знаеха какво трябва да направя, за да поддържам форма и да играя всеки мач". Други играчи на моето място можеха да кажат: "Не съм във форма". Други играчи с изтичащ договор щяха да кажат: "Няма да играя защото има риск". Направих обратното.

Не винаги играх добре, но след всеки мач можех да се погледна в огледалото и да кажа: "Дадох всичко от себе си. Тренирам усилено, за да стана по-добър". Дори когато работя с физиотерапевтите ... Правих възможно най-много процедури за възстановяване. Не мога да си спомня кога имах почивен ден, защото изиграх толкова много мачове. Това бе твърде много за тялото ми, но направих всичко възможно, за да поддържам форма.

Кога почувствах, че не ме обичат и оценяват достатъчно? Не в края на своя период, а дори по-рано. Имах това чувство няколко пъти през последните два сезона.

По някакъв начин се появи история, че Ливърпул ми предложи нов договор и аз не се съгласих, защото исках повече пари. Феновете казаха: "Да, той не прие офертата, а това означава, че не се опитва да печели мачове". Тогава резултатите бяха много далече от желаните и всичко изглеждаше срещу мен. В един момент си помислих: "Уау, пак ли съм виновен?“.  Това бе колективна отговорност и съотборниците ми никога не ме караха да се чувствам така, сякаш съм ги подвел или нещо подобно. Вътре в отбора всичко бе нормално.

Трудно бе да се говори за футбол, защото всеки път  ме питаха: "Какво възнамеряваш да правиш?". Дори приятелите ми, четейки тези истории, казаха: "Наистина ли е вярно? Възнамеряваш да постъпиш така?". Отговарях: "Ще видите какво ще се случи". Просто не исках да говоря за бъдещето си, когато за него непрекъснато се жужеше", заяви Вайналдум.

  Сподели
301