ПСЖ започна преговори с Роналдо


Н. Гавазов

ПСЖ започна преговори с Роналдо

Нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо е близо до смяна на клубната си регистрация. Новият  наставник на "Старата дама“ Масимилиано Алегри не разчита на застаряващия португалец и планира да заложи на по-млади играчи.

Както информира AS, един от основните претенденти за подписването на Роналдо е Пари Сен Жермен. Френският клуб вече е започнал преговори с представители на Кристиано. Ювентус възнамерява да получи 25-30 милиона евро за звездния нападател.

Ръководството на ПСЖ вярва, че покупката на Роналдо ще изглади спортния и имиджов удар върху клуба в случай на евентуално напускане на Килиан Мбапе, когото медиите активно свързват с Реал Мадрид. Освен това Кристиано си сътрудничи със спортната марка Nike, която е един от спонсорите на ПСЖ. Тристранното сътрудничество може да бъде от полза за футболиста, клуба и компанията.

Договорът на Роналдо с Ювентус е валиден до лятото на 2022 година. Припомняме, че 36-годишният португалски нападател е възпитаник на Спортинг. Роналдо е в Торино от Ювентус от 2018 г., като се присъедини към италианския клуб от Реал Мадрид за 117 млн. евро. Той стана най-добрият голмайстор в Серия А през сезон 2020/2021, като вкара 29 гола.

  Сподели
301