Неймар призна с какво ще се занимава след края на кариерата си


Н. Гавазов

Неймар призна с какво ще се занимава след края на кариерата си

Нападателят на ПСЖ Неймар говори за любовта си към покера.

"Започнах да играя покер на Мондиал 2014. По време на турнира много играчи правиха това и в крайна сметка започнах да се уча как да играя с тях. Гледах отстрани и след това сам се заинтересувах от играта. Самият процес на играта ми се стори хубав. И аз се влюбих в покера от години.

Концентрацията е едно от приликите между футбола и покера. Как четете играта и опонента ви е много важно. Мисля, че това е един от най-важните аспекти на футбола - да чета играта, противника - това правя, за да разбера къде да атакувам, къде да се движа, за да създам опасен момент за отбора си. Същото е и в покера: трябва да прочетете играта, противниците и да разберете кога е подходящият момент за атака.

Мисля, че след края на футболната ми кариера ще мога да участвам в турнири, да пътувам и да играя в онези турнири, в които винаги съм искал да участвам, но не можех заради натовареността си, заради кариерата си. Така че, когато завърша футболната си кариера, пътуването до турнири от този вид ще бъде едно от моите занимания", заяви Неймар.

  Сподели
235