Собствениците на Бордо търсят купувач на клуба


Н. Гавазов

Собствениците на Бордо търсят купувач на клуба

Американските собственици на Бордо възнамеряват да намерят купувач на клуба, съобщава  France Football.

Според оперативни данни,  представителите на инвестиционния фонд King Street вече са успели да проведат няколко преговори с потенциални купувачи, но са изключили възможността за продажба на тях в резултат на недостатъчна обосновка на предоставянето на средства и техния произход.

King Street вече пострада от продажбата на Бордо, когато през 2018 г. прехвърли собствеността върху кампанията GACP, но новият инвеститор бързо направи състоянието на екипа неизползваемо за по-нататъшно развитие, след което през декември 2019 г. фондът трябваше да изкупи обратно акциите на клуба.

Напоследък все по-често се повдига въпросът за евентуалното стартиране на процедура по обявяване на фалит на Бордо, която веднага ще затвори три проблемни позиции за последваща продажба: анулиране на дълга, привличане на купувачи на "чист материал“ и запазване мястото на отбора в елита, съгласно решението на комитета на Френската футболна федерация от 12 ноември 2020 г.

В настоящия момент Бордо заема 11-та позиция във френската Лига 1, след като успя да събере само 33 точки в 27 изиграни мача, което е с 26 пункта  по-малко от лидера на националното първенство - Лил.

  Сподели
160