Ковач: Монако е точното място за мен


Н. Гавазов

Ковач: Монако е точното място за мен

Нико Ковач коментира назначаването си за старши-треньор на Монако.

"Това е мащабен проект, сериозно предизвикателство и ни харесва. Ще дадем всичко от себе си заедно с Пол и Олег, както и с всички играчи. Нямаме търпение да започнем работа и дано ни очаква светло бъдеще. Радвам се, че започвам нов етап в нова държава. Това е вече четвъртата страна в кариерния ми път. Обичам Монако и мисля, че това е точното място и подходящият проект за мен. Винаги е разочароващо, когато някой трябва да напусне клуба. Надявам се скоро Роберт Морено да успее да намери нов клуб. Пожелавам на него, на служителите и семейството му всичко най-добро в бъдеще“, заяви Ковач на официалния уебсайт на Монако.

Ковач замени Морено в Монако. Испанецът пое клуба на 28 декември 2019 г., подписвайки договор за две години и половина. Преди това тимът бе ръководен от Леонардо Жардим.

Ковач за последно работи в Байерн Мюнхен, откъдето бе уволнен през 2019 година. Преди това той тренираше  Айнтрахт Франкфурт и хърватския национален отбор.

Сезонът на Лига 1 приключи след 28 кръга, като Пари Сен Жермен стана шампион. Монако, като събра 40 точки, зае девето място в класирането на първенството.

  Сподели
296