Леонардо: ПСЖ загуби 200 млн. заради пандемията


Н. Гавазов

 Леонардо: ПСЖ загуби 200 млн. заради пандемията

Спортният директор на ПСЖ Леонардо говори за финансовите загуби на парижкия клуб поради пандемията от коронавирус, а също така изрази мнение относно стратегията на клуба по време на  най-близкия трансферен прозорец.

"Пандемията от коронавируса засегна цялата планета и всички области на живота. Разбира се, това ще се усети на пазара на трансфери. Кризата поради коронавируса се отрази върху финансовото състояние на клубовете, това се отнася и за нас. Хората казват, че сме загубили около 200 милиона евро? Да, вероятно тази сума е близка до очакваната.

Не вярвам, че това лято ще има трансфери за суми от около 100 милиона евро, тъй като никой не може да си позволи да харчи такъв тип пари, дори ПСЖ. Имаме много сериозни финансови загуби. Трябва да сме по-креативни и да търсим решения, които няма да са твърде скъпи. Независимо кой напуска, с някои промени, нашият отбор може да остане конкурентоспособен", заяви Леонардо.

Преди това Леонардо потвърди, че старши-треньорът Томас Тухел ще продължи да работи в клуба, както и звездите  Килиан Мбапе и Неймар, а нападателят Единсон Кавани и защитникът Тиаго Силва ще напуснат парижани.

  Сподели
231