Франция удължи забраната за публични събития до средата на юли


Н. Гавазов

Франция удължи забраната за публични събития до средата на юли

Френският президент Еманюел Макрон обяви за удължаването на забраната за публични събития до средата на юли. Така през този период няма да може да се провеждат спортни турнири със зрители. Карантината, организирана поради пандемията на коронавируса пък бе удължена до 11 май.

"Надеждата се преражда, но нищо не се приема за даденост. Медицинските служби са натоварени, системата се намира под напрежение, а епидемията не се контролира. Затова трябва да продължим да се борим. Ето защо карантината трябва да продължи до 11 май. Това е единственият начин да се забави разпространението на вируса. Оценявам усилията на всички. Правилата, установени от правителството, трябва да продължат да се спазват. Големи фестивали и публични събития няма да се проведат поне в средата на юли", заяви Макрон.

COVID-19 бе открит  в Китай в края на миналата година. Според последните съобщения от него са загинали над 118 хил. човека, излекуваните са над 440 хил. Всички европейски турнири, с изключение на първенството в Беларус, са спрени поради коронавируса.

  Сподели
117