Вилаш-Боаш може да напусне Марсилия заради критики към босовете


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш може да напусне Марсилия заради критики към босовете

Старши-треньорът на Олимпик Марсилия Андре Вилаш-Боаш може да напусне клуба само шест месеца след назначаването си.

Според Daily Mail, към френския клуб бе разкрита длъжността "специален съветник“, който ще отговаря за продажбата на играчи на клубове от английската Висша лига, въпреки факта, че Вилаш-Боаш публично заяви, че няма да се продават футболист през  този трансферен прозорец. Този агент е Пол Олдридж, който организира трансферите на Карлос Тевес и Хавиер Масчерано в Уест Хем през 2006 г., което впоследствие струва на английския клуб рекордните 7 милиона евро глоби. Установи се, че Олдридж е излъгал Висшата лига за съществуването на документация, която е трябвало да бъде предоставена при трансферите на Тевес и Масчерано.

Португалецът разкритикува ръководството на Марсилия за решението за назначаването на Олдридж и заяви, че е трябвало да се проведат консултации с него, тъй като се отнася до състава на отбора и поставените цели пред  треньора през този сезон.

Вилаш-Боаш е уточнил, че разбира, че икономическите принципи на клуба винаги превъзхождат спортните, но ако има нещо, което помага на клубовете да продават добре играчите, тогава това са спортните  резултати.

На пресконференцията журналистите имаха въпроси относно бъдещето на  треньора, което според самия португалец е неразривно свързано  с бъдещето на Субисарета (спортният директор на Марсилия), чиято позиция става съмнителна след появата на Пол Олдридж в клуба.

  Сподели
159