Леонардо: Не искам да вярвам, че това е заговор срещу ПСЖ


Н. Гавазов

Леонардо: Не искам да вярвам, че това е заговор срещу ПСЖ

Спортният директор на Пари Сен Жермен Леонардо коментира съдийството в мача от 5-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига между Реал Мадрид и ПСЖ (2: 2)

В края на първото полувреме вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа повали  нападателя на ПСЖ Мауро Икарди в собственото си наказателно поле и реферът отсъди дузпа, а  също така показа червен картон на вратаря. След това обаче съдията използва VAR и отмени и двете решения, като отсъди нарушение срещу защитника на домакините Марсело в началото на атаката, въпреки че бе видимо как бразилецът симулира.

"Картината е ясна. Обещах да спра да говоря за съдийството. На Куртоа може би не трябваше да се дава  червен картон, но съдията го направи. Но след като погледна VAR, той реши да отмени наказанието. В наредбата се казва, че той има право да направи това, ако се допусне сериозна грешка, но за да бъда честен, тази грешка не е сериозна. Със своето решение можеше да изиграе ключова роля в по-нататъшната игра. Разбирам гнева на феновете, но не искам да вярвам, че това е конспирация срещу ПСЖ, иначе всичко приключи", заяви Леонардо.

  Сподели
125