Мбапе ще подпише с ПСЖ при едно условие


Н. Гавазов

Мбапе ще подпише с ПСЖ при едно условие

Пари Сен Жермен ще удължи договора с нападателя на клуба Килиан Мбапе. Това съобщава L'Equipe, позовавайки се на източници от клуба.

Спортният директор на клуба Леонардо счита за основна цел на ПСЖ да удължи контракта  с младия френски нападател, въпреки че настоящият договор на футболиста е предвиден до лятото на 2022 година. Нито размерът на заплатата, нито продължителността на съглашението все още не са обсъждани, но, както съобщава източникът, преговорите са директни. В същото време клубът отрича появилата се информация, че парижани възнамеряват да предложат на Мбапе 30 милиона евро на година, като заявиха, че това е напълно "нелепо“.

Нападателят също така осъзнава, че колкото по-дълго остане  в ПСЖ и колкото по-дълъг е договорът му с клуба, толкова по-трудно ще му е да напусне отбора. Мбапе  няма да подпише ново споразумение, освен ако в новия договор не е включена клауза, която му позволява да води преговори за напускането си от определена дата.

Основен кандидат за покупката на Килиан Мбапе е Реал Мадрид. Самият французин неведнъж е заявявал, че винаги е мечтаел да играе в испански клуб.

  Сподели
139