Лион потвърди, че Юнайтед може да си върне Депай


Н. Гавазов

Лион потвърди, че Юнайтед може да си върне Депай

Спортният директор на Лион Жуниньо потвърди, че Манчестър Юнайтед притежава опцията за приоритетно закупване  на крилото Мемфис Депай.

Миналата седмица британската преса съобщи, че през януари Тотнъм може да предложи 50 милиона паунда за Депай.

Ако това се окаже вярно, тогава Юнайтед, който е с три точки преди "шпорите"  във Висшата лига, би могъл да попречи на 25-годишния холандец да премине в лагера на конкурента.

Въпреки това, Лион не мисли за раздяла с Мемфис и се надява да го убеди да удължи договора, валиден  до юни 2021 година.

"Вярно е, че Манчестър Юнайтед има възможност за приоритетно закупуване  на Мемфис. Такива неща се случват във футбола. Но засега никой не се е свързал с нас относно Мемфис.

Всеки път, когато от договора на играча остава  една година, преговорите за удължаване са сложни. Но мисля, че той е много щастлив в Лион в момента.

Същото важи и за Муса Дембеле. Президентът и хората, които познават футбола, разбират, че е важно да задържите такива  видове играчи, ако искате да се биете за трофеи отново, както и за Шампионска лига и Лига 1.

"В момента не сме притеснени от ситуацията с Мемфис. Ще започнем преговори за удължаване в края на годината", заяви Жоржиньо.

  Сподели
293