Неймар постави ултиматум на Барселона


Н. Гавазов

Неймар постави ултиматум на Барселона

Бразилският нападател на ПСЖ Неймар поиска Барселона бързо да реши проблема с трансфера му, съобщава Mundo Deportivo.

Според източника,  футболистът е недоволен, че каталунският клуб все още не е договорил трансфера му с ПСЖ. Нападателят желае възможно най-скоро да определи новия си клуб.  Очаква се, че днес  Барселона ще  направи ново предложение за трансфера на играча.

В същото време каталунците искат от Неймар да направи изявление, че желае да отиде само в Барселона. Бразилецът отказва да направи това, защото се опасява, че ПСЖ няма да го пусне в Барселона и по собствените му думи ще затвори за себе си възможността да се премести в Реал Мадрид.

Преди това Барселона предложи двегодишен наем  за 27-годишния Неймар с опция за обратно изкупуване през лятото на 2020 г. за 120 милиона евро или задължение за обратно изкупуване през 2021 г. за 170 милиона евро. И двете опции бяха отхвърлени от ПСЖ.

Това лято каталунците вече направиха два главни  трансфера, като купиха полузащитника Френки де Йонг и нападателя Антоан Гризман, така че клубът е силно ограничен във финансово отношение. Ситуацията се влошава и от факта, че ръководството на ПСЖ е в лоши отношения с ръководството на Барселона.

  Сподели
573