Анри вярва, че може да бъде успешен треньор


Н. Гавазов

Анри вярва, че може да бъде успешен треньор

Бившият нападател на Арсенал Тиери Анри заяви, че не се отказва от треньорските амбиции след провала в Монако.

Миналата година Анри бе наречен за възможен  наследник на Арсен Венгер в Арсенал, но "артилеристите"  предпочетоха опитния Унай Емери пред най-добрия си голмайстор на всички времена.

Тиери, от друга страна, започна своята самостоятелна треньорска кариера малко по-късно, през октомври, когато замени Леонард Жардим начело на Монако. Там обаче французинът тотално се провали, спечелвайки само 4 от 20 мача. Тиери бе уволнен само след три месеца, но това не го е отказало да работи като треньор.

"Не мисля за негативното, а за положителното. Затова отидох в Монако и затова все още искам да бъда треньор. Искам да покажа, че мога да оказвам положително въздействие.

Наричайте ме луд, ако искате, но обичам футбола и вярвам, че мога да стана успешен треньор. Не мисля за преживяната болка, не мисля за провал. Не търся лесни начини. Обичам да водя хората след себе си и всичко е в моите ръце. Почувствах се по същия начин, когато се присъединих към Арсенал като играч и когато станах помощник на Роберто Мартинес в белгийския национален отбор. Това е еволюцията.

Изграждането на взаимоотношения и искреност от началото е ключът към успеха. Но трябва да разберете каква е вашата работа. Да избегнете изпадането? Да спечелите Лигата или да се класирате за Шампионска лига?

Каква е мярката за успех? Ако направите играчите по-добри, това успех ли е?В крайна сметка всеки определя резултатите, но аз също искам да подобря играчите", заяви Анри.

  Сподели
551