ПСЖ обмисля размяна на играчи с Барселона


Н. Гавазов

ПСЖ обмисля размяна на играчи с Барселона

ПСЖ обмисля вариант с привличането на полузащитника на Барселона Филипе Коутиньо и дори е готов да се раздели с нападателя Неймар, за да осъществи трансфера.

В понеделник Mundo Deportivo излезе с материал, в който се твърдеше, че един от агентите на Филипе - Киа Джурабчиан - се намира в Лондон, където е провел среща със спортния директор на парижани Антеро Енрике за евентуален преход на Коуитиньо в парижкия клуб.

Оказва се, че този слух има почва под краката си. Както съобщава френският инсайдер Стефан Селами, Барселона има огромно желание да си върне Неймар. Испанският шампион показва резервирано отношение към бившия си футболист, но в действителност обмисля планове как да докара бразилеца на "Камп Ноу". Ръководството на каталунците ясно съзнава, че може да влезе в конфликт с феновете на отбора, голяма част от които не могат да простят заминаването на Неймар за ПСЖ, но босовете са убедени, че добра игра на бразилеца и трофеи за отбора ще накарат привържениците на "блаугранас" да забравят за скандала отпреди две години. Във френския шампион пък все повече надделяват опасенията от скандалния образ на Неймар, като настроенията особено се засилиха след историята с изнасилването, в която се забърка футболистът. ПСЖ и без това не се радва на добър имидж, след като стана известно, че навремето клубът е бил протежиран от Мишел Платини и Никола Саркози. Французите все повече виждат перспектива във вариант с привличане на Коутиньо и получаване на допълнителна сума пари за Неймар или още футболисти на каталунците. Поради тази причина вероятността за размяна на играчи между двата клуба е напълно възможна. Нещо повече, испанският шампион е готов да даде на парижани още един или двама футболисти, които да станат част от сделката за Неймар.

По-рано в испанската преса имаше информации, че Барселона е готова да предложи на ПСЖ Филипе Коутиньо, Усман Дембеле и Иван Ракитич.

Неймар игра за Барселона от 2013 до 2017 г., след което бе продаден за рекордните 222 милиона евро на ПСЖ.

Коутиньо се присъедини към Барселона през януари 2018 г. от Ливърпул за рекордните 120 милиона евро. Договорът му с каталунците  е валиден до лятото на 2023 година.

През миналия сезон 26-годишният Коутиньо изигра 53 мача за Барселона, като вкара 11 гола и даде 5 асистенции.

  Сподели
395