Буфон: Напускам щастлив


Н. Гавазов

Буфон: Напускам щастлив

Италианският вратар Джанлуиджи Буфон благодари на феновете на ПСЖ за подкрепата и се сбогува с клуба. По-рано днес шампионът на Лига 1 обяви за напускането на легендарния страж, който пристигна в Париж през миналото лято.

"Благодаря на всичко, благодаря за това, че имах възможността да живея в Париж. Благодаря за емоциите, които споделихме заедно.

Преди 12 месеца пристигнах в Пари Сен Жермен, пълен с ентусиазъм, топло ме посрещнаха невероятните фенове, това бе действително много трогателно. Благодаря още един път от сърце. Тръгвам си щастлив, получавайки  този опит, който ме подобри и накара да раста.

Днес приключва моето приключение. Благодаря на президента, на клуба и на приятелите и съотборниците ми. Желая всичко най-хубаво на всички, убеден съм, че ще продължите да пишете историята на клуба, и този великолепен разказ. Ърнест Хемингуей е казал, че в света има само две места, където можеш да живееш щастливо - у дома и в Париж. Това се отнася и за мен. При всички положения Париж винаги ще бъде мой дом.  Благодаря и успех", заяви Буфон.

  Сподели
445