Папен: Истинското оръжие на ПСЖ е Мбапе, а не Неймар


Н. Гавазов

Папен: Истинското оръжие на ПСЖ е Мбапе, а не Неймар

Бившият нападател на френския национален отбор Жан-Пиер Папен сподели мнението си за нападателя на ПСЖ Килиан Мбапе, който вчера достигна до 30 гола през този сезон в Лига 1.

"30 гола са много, особено за 20-годишно момче. Разликата с мен е, че го постигнах веднъж, а той ще го направи няколко пъти. Истинското оръжие на ПСЖ е Мбапе, а не Неймар.  Дори когато Неймар демонстрира космическо ниво, истинската звезда на ПСЖ е МБапе.

Не разбирам защо Мбапе играе на фланга. Да, той е бърз, лесно бие съперниците, няма съмнение за това. Но на фланга той не е толкова опасен, колкото би могъл да бъде в центъра на атаката.

Килиан не може да играе с главата. Аз също не бях много силен в този компонент, но трябва да умееш да нанесеш удар  в подходящия момент. Имам впечатлението, че той не работи върху  този момент на тренировките. Освен това той не вкарва  много с левия си крак. Но нужно ли му е това? Ако отбележите 50 гола с десния крак, може би не. По-добре е да имате един добър крак, отколкото два средни", заяви Папен.

  Сподели
422