ПСЖ е готов да удовлетвори претенциите на Де Хеа за заплатата


Н. Гавазов

ПСЖ е готов да удовлетвори претенциите на Де Хеа за заплатата

ПСЖ е готов да се възползва от проблемите в преговорите между Давид Де Хеа и Манчестър Юнайтед за новия договор, за да удовлетвори исканията на испанския вратар за заплата.

Според слуховете, Де Хеа не е против да свърже бъдещето си с "червените дяволи", но само при положение, че получи увеличение на заплатата  до нивото на нападателя Алексис Санчес - повече от 350 хиляди лири седмично.

Преговорите се усложняват от факта, че Давид  неумолимо се приближава към последните 12 месеца от сегашното си споразумение и това задължава клуба от "Олд Трафорд" да действа решително - ако Де Хеа не сключи нова сделка, той ще бъде продаден.

Тази ситуация привлече вниманието на ПСЖ. Шампионите на френската Лига 1 са дали  да се разбере, че са готови да платят на 28-годишния испанец колкото е необходимо.

Напомняме, че ПСЖ също така се бори за съотборника на Давид - Андер Ерера, чийто договор изтича в края на сезона. Според Sky Sports, парижани вече са постигнали споразумение с халфа, който също не е съгласен да остане в Юнайтед  поради разногласия относно заплатата.

Източникът добавя,  че Де Хеа  не е толкова отворен за преход в ПСЖ,  колкото Ерера, предпочитайки - ако все пак си тръгне - варианти с Ювентус или Реал Мадрид.  

  Сподели
502