ПСЖ иска да купи Гендузи


Н. Гавазов

ПСЖ иска да купи Гендузи

Полузащитникът на Арсенал Матео Гендузи със своята отлична игра в дебютния си английски привлече интереса на бившия си клуб ПСЖ.

Когато Матео бе на 15 години, парижани  го поставиха пред външната страна на своята академия. Гендузи обаче не се сбогува с мечтата да стане професионален футболист, а продължи упорито да се труди.

След като се премести на "Емирейтс"  от Лориен  миналото лято, Гендузи стана не само член на първия отбор, но и играч в стартовия състав. Матео показва много зрял футбол за своите 19 години.

Според френски източници, ПСЖ  вече обмисля да замени Адриен Рабио с Гендузи. Рабио ще напусне парижани в края на сезона като свободен агент и френският гранд търси начин за намиране на решение на проблема.

През миналото лято Гендузи струваше 7 милиона паунда  на Арсенал, но  сега ПСЖ ще бъде готов да плати около 60 милиона паунда за Матео.

Естествено, Унай Емери не иска да загуби перспективен футболист, но мениджърът  на "артилеристите"  е много ограничен във финансите, докато продажбата на Гендузи ще му позволи да удвои бюджета си за трансфери  през следващото лято.

  Сподели
554