Монако обяви за раздялата си с Василев


Н. Гавазов

Монако обяви за раздялата си с Василев

Пресслужбата на Монако обяви за оставката на Вадим Василев от поста вицепрезидент на клуба.

Решението за  напускането на  Василиев е взето от президента на Монако Дмитрий Риболовлев. Причината са  в лошите резултати на клуба този сезон.

"През шестте години, през които Василиев работи в Монако, ние изминахме дълъг път. Имахме голям успех, отборът се изкачи на подиума пет пъти в Лига 1, спечели френското първенство за първи път от 17 години, достигна до полуфиналите на Шампионската лига. Но миналата година направихме грешки, които доведоха до най-лошите резултати на отбора през последните седем години.

В последно време аз бях активно въвлечен в решаването на проблемите на клуба. Взех няколко  трудни решения. Например, аз лично исках да позвъня на Жардим, за да се извиня за грешката, допусната през октомври. Помолих го да се върне в клуба.

Време е за промяна. И тези промени засягат не само персонала, но и лидерите. Затова взех много трудно решение да освободя Вадим Василев от поста вицепрезидент и генерален мениджър на клуба. Много съм му благодарен за всичко, което направи за Монако. Пожелавам му всичко най-добро в бъдеще. Възнамерявам да въведа нов кандидат за тази позиция на 22 февруари", цитира пресслужбата на Монако думите на Риболовлев.

След 24 изиграни кръга, Монако се нарежда на 18-о място в класирането на Лига 1.

В хода на сезона Монако два пъти заменя главния треньор. Първо, бе уволнен  Леонардо  Жардим, а на негово място ръководството на клуба назначи Тиери Анри. Но скоро Анри беше уволнен и Жардим се върна на поста старши-треньор.

  Сподели
440