В ПСЖ са убедени, че Барселона е замесена в ситуацията с Рабио


Н. Гавазов

В ПСЖ са убедени, че Барселона е замесена в ситуацията с Рабио

Спортният директор на ПСЖ Антеро Енрике коментира думите на Вероник Рабио, която е майка и агент на полузащитника Адриен Рабио, и изрази мнение, че Барселона е нарушила правилата, тайно влизайки в преговори с играча за негов бъдещ  преход в техния лагер.

По-рано Енрике обяви, че преговорите с Рабо за удължаване на договора са прекратени, а играчът е разказал за желанието си да напусне клуба през лятото, когато изтече споразумението между страните. След това полузащитникът бе отстранен от първия отбор.

Напомняме, че майката на футболиста заяви, че през лятото ПСЖ е отхвърлил оферта на Барселона за Рабио и потвърди, че синът и със сигурност няма да остане в клуба от Париж.

"Бях изненадан от думите на Вероник Рабио. Тя каза, че през лятото сме получили оферта от Барселона за Адриен. Вярно е, че в края на август, 20 часа преди да бъде затворен прозорецът за трансфери, ние получихме оферта. Това предполага, че Барселона първо се е договорила с играча, а след това се обръща  към нас.

Трябва да се разбере, че предложението на Барселона бе абсурдно. В ПСЖ се изненадахме от това, колко непривлекателно и неуважително е това предложение. Аз настоявам на това, че е невъзможно да се постигне споразумение за трансфера на играч като Рабио в рамките на един ден. Очевидно е, че Барселона вече е имала споразумение със самия играч.

Искам да разберете, че имахме принципно споразумение да удължим договора с Рабио и след това, без никакво обяснение, преговорите бяха прекратени от страна на играча. Убеден съм, че това се случи поради факта, че Адриен вече се е договорил с друг клуб. Това ми стана ясно, веднага след като решиха да прекратят преговорите за продължаване на договора.

Дали съм разочарован от действията на Барселона? Винаги предизвиква шок, когато клубовете не се придържат към правилата.

Що се отнася до това дали Рабио може да напусне ПСЖ през зимата, Адриен ми каза, че не иска да остане в клуба", заяви Енрике.

По-рано се съобщава, че Рабио ще подпише предварителен договор с Барселона през януари, а през лятото ще се присъедини към испанския клуб като свободен агент.

  Сподели
453