Ола разказа истината за проваления трансфер на Фекир в Ливърпул


Н. Гавазов

Ола разказа истината за проваления трансфер на Фекир в Ливърпул

Президентът на Олимпик Лион  Жан-Мишел Ола не смята, че проблемите с коляното са истинската причина за неуспешния преход на плеймейкъра Набил Факир в Ливърпул.

Миналото лято, след няколко месеца на спекулации, "червените" много се доближиха до покупката на Фекир, но в последния момент сделката пропадна. Точната причина за това така и остана неизвестна, но в пресата се тиражира мнението, че Ливърпул се е отказал от такава скъпа инвестиция поради опасения за коляното, възникнали след медицински преглед на Набил.

Ола обаче отрича това и уверява, че преговорите са прекратени по негова инициатива, като  Ливърпул изобщо не се е отказал от сделката.

"Това (коляното) бе един от аргументите, които Ливърпул използва от своя страна, но аз лично не вярвам, че това е истинската причина.

В последния момент трите страни нямаха общо съгласие, въпреки че Ливърпул и Лион се договориха помежду си.

От страна на Ливърпул се появиха съмнения и ние се озовахме в трудна ситуация, защото Набил заминаваше за Световното първенство. Отчитайки това, ние решихме да приключим преговорите. Набил нормално се отнесе тогава към случилото се", заяви Ола.

Настоящият договор на Фекир с Лион е до лятото на 2020 г. През този в Лига 1 футболистът отбеляза 2 гола и даде 2 асистенции в 10 мача. В Шампионска лига нападателят записа 2 гола и 2 асистенции в 4 срещи.

  Сподели
441