Лион решава за Фекир в края на декември


Н. Гавазов

Лион решава за Фекир в края на декември

Олмпик Лион се надява този месец да реши проблема с бъдещето на плеймейкъра Набил Факир, който продължава да се свързва с трансфер във Висшата лига.

Напомняме, че през лятото Фекир се свързваше с преход към Ливърпул, но сделката се провали в последния момент. Оттогава в пресата редовно се появяват истории, че "червените" могат да подновяват интереса си към Набил, особено в светлината на техните проблеми с изграждането на атаките през този сезон.

Също така, 25-годишният играч на френския национален отбор е свързван и в Челси, който рискува да загуби Еден Азар. По-рано през седмицата в испанската преса имаше информация, че плеймейкърът на "сините" вече се е съгласил да премине в Реал в края на сезона.

Конкуренция на грандовете от  Висшата лига в битката за Фекир могат да стане Байерн и Лион  възнамерява бързо да изясни тази ситуация, защото настоящият договор на Набил изтича в края на следващия сезон.

Според Le Progres,  по време на годишната среща на акционерите в Лион в сряда президентът на клуба Жан-Мишел Олас е обявил, че е планирал лична среща с Факир преди зимните празници. Страните трябва да решат дали ще разширят сътрудничеството си или предпочитат да се разделят.

Напомняме, че клубовете във френската Лига 1 се оттеглят в зимна почивка след уикенда  21 - 22 декември.

  Сподели
570