Ибра разказа как се опитал да провали трансфера си в ПСЖ


Н. Гавазов

Ибра разказа как се опитал да провали трансфера си в ПСЖ

Нападателят на Лос Анджелис Галакси Златан Ибрахмович в своята автобиографична книга сподели подробности от своя трансфер от Милан в ПСЖ през лятото на 2012 година. Шведът признава, че се е опитал да провали сделката.

"Галиани, тогавашният вицепрезидент на Милан, ми каза: "Не се притеснявай, Златан, ние няма да те продадем. Само след няколко дни бях в дома си във Ваксхолм и карах ски, когато внезапно намерих пет пропуснати повиквания от моя агент Мино Райола.

Той ми каза: "Сега ще ти се обади Леонардо". Стоп, кой е този Леонардо? След това разбрах, че става дума за спортния директор на ПСЖ.

Казах на Мино: "Няма да отговоря на повикването. Галиани ми каза, че няма да ме продават". А Мино ми отвърна: "Знам, но те вече те продадоха".

След това аз реших да усложня живота на ПСЖ. Не само исках да запазя заплатата си от Милан, но да поискам такива условия, че те да се откажат от сделката. Казах на Мино да състави цял списък с претенции и съобщих на жена си, че те за нищо на света няма да се съгласят с моите условия.

20 минути по-късно Мино ми се обади и каза: "Да, те са съгласни на всичко". Естествено, след подобно нещо аз нямаше накъде да мърдам. Аз съм човек на думата. Щом кажа, че ще направя нещо, аз го правя", заяви Ибрахимович.

  Сподели
382