Неймар реши да остане в ПСЖ след среща с Тухел


Н. Гавазов

Неймар реши да остане в ПСЖ след среща с Тухел

Нападателят на ПСЖ Неймар реши да остане в клуба, съобщава испанският журналист Гилем Балаге. В неделя се е състояла среща между бразилеца и новият старши-треньор на отбора Томас Тухел, след което футболистът е взел окончателно решение да не напуска френския гранд.

Според Балаге, Неймар наистина сериозно се е замислял да се раздели с ПСЖ. Нападателят не се е чувствал щастлив, а това е предизвикало вълната от слухове, свързващи го с Реал. Неделната среща и разговор с Тухел е убедила бразилеца в това, че бъдещето му  свързано само с ПСЖ.

По-рано Тухел заяви, че има намерение да гради отбора около бразилеца: "Срещнах се с Неймар в неделя. Това беше важна среща. Той е творец и един от най-добрите играчи на света. Неймар ще бъде ключов играч в нашите двубои. Ако намерим начин да изградим състава около него, той ще може да показва таланта си на терена. Имаме ключов футболист, който може да печелим мачовете. Срещата премина много приятелски. Видях усмивка на лицето му и точно това искам да виждам".

Преди няколко дни се съобщаваше, че ръководството на ПСЖ е обещало на Тухел да не продава нападателя Неймар. Süddeutsche Zeitung твърдеше, че преди да подпише с парижани, немският специалист се е срещнал с бразилеца в Париж. Там той е получил гаранциите от новите си работодатели.

Както е известно, в началото на месец март се появи информация, че футболистът не желае да се връща в парижкия клуб и е помолил своя баща да започне преговори за трансфер в Реал Мадрид. Според източника, бразилецът се е обърнал към своя родител на 6 март, ден след отпадането на отбора от осминафиналите на Шампионска лига. Нападателят е на мнение, че преходът му в парижкия клуб е груба грешка. Ситуацията е стигнала до там, че Неймар не желае повече да играе за ПСЖ

  Сподели
431