Емери е готов да отстъпи мястото си на Венгер


Н. Гавазов

Емери е готов да отстъпи мястото си на Венгер

Старши-треньорът на ПСЖ Унай Емери е на мнение, че Арсен Венгер с лекота би могъл да стане негов наследник на "Парк де Пренс". Френският специалист обяви в петък, че напуска своя пост в Арсенал след края на сезона. Веднага след това се появиха информации, че Арсен няма намерение да слага край на кариерата си, а паралелно с това се съобщаваше, че мениджърът може да се насочи към ПСЖ - като треньор или спортен директор.

Емери отрано предупреждава, че е готов да отстъпи мястото си.

"Всяка година ние, 12 европейски треньора, се срещаме в Нион. И Арсен се явява еталон за нас. Когато сме там, всеки желае да го слуша, защото това е забележителен еталон за футбола. Той даде много позитивни неща на отборите, които е тренирал, включително и Арсенал.

Той отдавна е в играта и добре се е изказвал за мен. Демонстрирал е своята подкрепа. Възхищавам му се като човек и още повече като треньор.

Това е треньор, който притежава способности, майсторство и опит, за да тренира най-добрите отбори в света. А ПСЖ е един от тези отбори. За това той може да тренира ПСЖ", заяви Емери.

  Сподели
89