Фабиньо иска в Юнайтед


Н. Гавазов

Фабиньо иска в Юнайтед

Бразилският полузащитник на Монако Фабиньо желае да се присъедини към Манчестър Юнайтед, съобщават британски източници. 24-годишният футболист прекрасно се представя в Монако, с което предизвика интерес на няколко топ клуба от Европа. Напомняме, че футболистът подаде молба за трансфер през миналата година, но Монако не уважи желанието на играча. Знае се, че интерес към него има от страна на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ювентус, Арсенал и ПСЖ.

През миналото лято парижани се опитаха да привлекат Фабиньо, предлагайки 150 милиона евро и Лукас Моура за Килиан Мбапе и Фабиньо, но Монако отказа офертата и се съгласи да се раздели само с Мбапе. По-рано през този сезон пък се разбра, че Ювентусще се опита да подпише с Фабиньо след края на настоящия сезон. Препятствие за осъществяване на сделката може да стане цената на играча - Монако иска за своя футболист 60-65 милиона евро.

 Фабиньо обаче желае да се присъедини към отбора на Жозе Моуриньо. Бразилецът се познава с Жозе от съвместната им работа в Реал Мадрид. Въпреки, че той не игра дълго под ръководството на португалския специалист, именно Моуриньо даде шанс на младия играч да дебютира в състава на първия отбор на Реал Мадрид в мача с Малага, в който той замени Коентрао и отдаде голов пас към Анхел Ди Мария.

Напомняме, че Фабиньо призна през лятото, че е готов да обсъди трансфер в Манчестър Юнайтед, ако клубът отправи официално предложение.

"Предложение от Юнайтед би било забележително за мен. Отначало бих разговарял със своя агент, а след това с ръководството на Монако, за да е правилно всичко. Юнайтед е отличен клуб и аз добре бих обмислил тяхна оферта", заяви тогава Фабиньо.

Трансферната стойност на полузащитника е в размер на 55 милиона паунда, а в контракта на играча няма клауза за освобождаване, което прави преминаването му в клуба от "Олд Трафорд" напълно реално през приближаващото лято. 

  Сподели
210