Ди Мария: ПСЖ го чакат много промени през лятото


Н. Гавазов

Ди Мария: ПСЖ го чакат много промени през лятото

Полузащитникът Анхел Ди Мария не изключи, че по време на летния трансферен прозорец собствениците на ПСЖ ще се разделят с много от футболистите на отбора. Напомняме, че след отпадането на тима от Шампионска лига, в пресата се появиха множество съобщения за готвена чистка в лагера на френския гранд, включително и евентуално заминаване на Неймар, който бе закупен за 222 милиона евро през миналото лято.

Според различни източници, шефовете на ПСЖ са взели решение за раздялата с Тиаго Мота, Марко Верати, Дани Алвеш, Левин Курзава, Анхел Ди Мария, Тиаго Силва и Хавиер Пасторе. Тези футболисти не влизат в плановете на катарските ръководители на клуба.

Ди Мария и Пасторе се очакваше да бъдат продадени още през миналото лято, след като парижани си осигуриха услугите на Неймар и Килиан Мбапе. Договорите на Тиаго Мота и Дани Алвеш изтичат и няма да бъдат подновени. Освен това в клуба се надяват да изкарат добра печалба от продажбите на Марко Верати, Курзава и Тиаго Силва, което да подпомогне покупката на нови футболисти.

Ди Мария не назовава конкретни имена, но е на мнение, че ПСЖ ще бъде напуснат от играчи.

"Отпадането от Шампионска лига е тежък удар. Клубът похарчи 400 милиона евро за подсилване на състава, за това е ясно, че очакванията бяха много големи. Похарчиха се много пари, не за да отпаднем толкова рано от турнира. За това смятам, че ПСЖ е изправен пред големи промени през лятото", заяви Ди Мария.

"Ние разбираме, че нашите фенове са разстроени и ни критикуват, но отборът продължава да участва в три турнира, които ще се опитаме да спечелим", каза още аржентинският футболист.

Както е известно от по-рано, клубът няма намерение да продължава договора на старши-треньора на отбора Унай Емери и най-вероятно тимът ще бъде оглавен от нов специалист.

През този сезон Ди Мария записа участие в 29 мача на парижани. Той има на сметката си 18 гола и седем асистенции.

 

  Сподели
215