Монако отрече за продажба на клуба от Риболовлев


Н. Гавазов

Монако отрече за продажба на клуба от Риболовлев

Вицепрезидентът на Монако Вадим Василев опроверга слуховете, че собственикът на клуба Дмитрий Риболовлев разглежда възможността за евентуална продажба на Монако. Напомняме, че вчера френската преса гръмна с новината за това, че руският олигарх е получил предложение от 500 милиона евро за 66% от акциите на клуба и вече обмисля офертата. Името на купувача не се съобщаваше, но се уточняваше, че той е имал "големи интереси към френския футбол и амбицията да се противопостави на ПСЖ в Лига 1".

Напомняме, че слуховете за евентуална продажба на акциите на Монако се появиха във френската преса веднага след като гръмна поредният епизод от корупционния скандал, който разтърси Княжеството през миналата есен. Оказа се, че хора на Риболовлев са раздавали подкупи на чиновници и полицаи за съдействие в съдебния спор с арт-дилъра Ив Буве. Тогава Василев увери, че акциите няма да се продават.

Вчера темата отново бе извадена от скрина, но този път с допълнението, че милиардерът внимателно изучава ситуацията в Милан и в случай на продажба на Монако ще се постарае да закупи италианския клуб от китайския консорциум.

Днес Василев опроверга и тези информация.

"По повод на слуховете за футболен клуб Монако, които се появиха в средствата за масова информация през последните дни, клубът заявява, че към момента не води никакви преговори нито за продажба на Монако, нито за покупка на Милан", се казва в изявлението на Василев.

Както е известно, Дмитрий Риболовлев закупи 2/3 от акциите на Монако през 2011 година, когато отборът се намираше в Лига 2. Остатъкът от пакета принадлежи на принц Алберт II.

Оттогава Монако постави два поредни рекорда по продажба на играчи, а също така спечели титлата в Лига 1, както и достигна полуфинал в Шампионска лига.

През този сезон Монако уверено заема второ място във френския елит, а също така ще играе финал в Купата на френската лига.

 

  Сподели
203