Втори договор оставя Неймар в ПСЖ


Н. Гавазов

Втори договор оставя Неймар в ПСЖ

Нападателят на ПСЖ Неймар няма да премине в Реал Мадрид или в който и да е друг клуб през това или следващото лято. Евентуален преход на бразилеца може да се очаква не по-рано от зимата на 2019 година. Напомняме, че през последните 48 часа около бразилеца се разрази истинска истерия относно неговото бъдеще, като според последни информации, нападателят вече не желае да играе за парижани и е поръчал на баща си да започне работа за преход в Реал Мадрид.

Това обаче едва ли ще се случи. В средата на февруари El Confidencial съобщи, че Неймар има втори договор с ПСЖ, според който той вече е символ на Мондиал 2022. Съгласно условията на контракта, бразилецът ще получава по 50 милиона евро на година за ангажиментите и по това съглашение.

Сега стават известни още подробности около договора. Според информацията, Неймар ще получи общо 270 милиона евро, които са разпределени на 6 вноски - първата вноска е в размер на 20 милиона, а останалите са по 50 милиона, като плащането ще се извършва в края на календарните години. Т.е. силата на съглашението е до декември 2022 година. В този контракт е предвидено предварително разтрогване от страна на нападателя, но ако това се случи, бразилецът ще трябва да заплати оставащата до края на договора сума, а бонусите от изминалия срок ще бъдат възстановени в двоен размер. При това тази клауза влиза в сила от 1 август 2019 година, като дотогава съглашението не може да бъде нарушавано. Хипотетично, евентуалният купувач на бразилеца ще трябва да се бръкне с поне 450 милиона евро по условията на този договор, за да получи Неймар.

Отделно нападателят има друг договор с ПСЖ, в който е указана и заплатата му в размер на 37.5 милиона евро на година без бонусите. В него няма клауза за откупване, но има предвидени наказателни суми за предсрочното му разтрогване. На практика, кандидатът за подписа на бразилеца ще трябва да похарчи не по-малко от 700 милиона евро, а освен това да му осигури същите или близки финансови условия както в ПСЖ, което към днешна дата не могат да направят нито Барселона, нито Реал Мадрид.

 

  Сподели
90