Тибо Куртоа проведе преговори с ПСЖ


Н. Гавазов

Тибо Куртоа проведе преговори с ПСЖ

Вратарят на Челси Тибо Куртоа проведе преговори с ръководството на ПСЖ. Напомняме, че по-рано през сезона белгиецът потвърди, че общува със своя клуб за новия договор. Но с течение на времето интонацията на стража се промени. Най-напред 25-годишният футболист реши да преустанови преговорите за продължаване на сътрудничеството със "сините" до лятото, а след това започна открито да се заиграва с Реал, твърдейки, че сърцето му е в Мадрид.

По-късно Тибо каза, че не е разбран правилно и е имал в предвид семейството си, което се намира в испанската столица. Така или иначе останаха съмнения за задкулисни действия на агента на играча.

Сега става ясно, че сериозна конкуренция на Реал Мадрид за подписа на Куртоа, чийто настоящ контракт изтича в края на следващия сезон, възнамерява да бъде ПСЖ.

Журналистът Дейвид Бертранд, за когото се знае, че се намира близо до обкръжението на белгиеца, се е добрал до източници, които твърдят, че през миналия понеделник бащата на Тибо е провел среща с двама ръководни кадри от ПСЖ. Срещата се е състояла в лондонски хотел, след което представителите на френския клуб веднага са се прибрали у дома.

По време на разговорите родителят е поискал гаранции, че ПСЖ ще продължи да привлича добри играчи и ще се стреми към спечелване на Шампионска лига.

"По време на преговорите Тибо (Б.ред. чрез баща си) направи акцент върху отсъствието на култура към победата в ПСЖ. Парижани нямат трофей от големи турнири. Тяхното ДНК не е такова, както при другите големи европейски отбори. А това плаши. Тибо иска гаранции, че ПСЖ има амбиции", твърди източник, който е посветен в процеса на преговорите.

От френския гранд са обещали, че клубът ще направи поне един мощен трансфер през лятото и са уверили родителя, че главната цел пред ръководството е спечелване на Шампионска лига. Липсва информация за реакцията на бащата на Куртоа. Предполага се, че до края на този месец ще има още една среща между страните, след която вратарят ще избере стратегия на своите действия.

Това предполага, че Куртоа ще вземе решение за своето бъдеще след края на сезона. Т.е. ако реши да не продължава взаимоотношенията си с Челси, много е вероятно лондончани да го продадат и да насочат вниманието си към привличането на достоен заместник на белгиеца. В случая, най-реалистичен изглежда вариант с Алисон от Рома.

 

  Сподели
100