Лемар предпочита Ливърпул


Н. Гавазов

Лемар предпочита Ливърпул

Атакуващият полузащитник Тома Лемар се доближи до напускане на Монако, след като отказа нов контракт с клуба. Приоритетно направление за кариерата на френския национал е Ливърпул.

Както е известно, Арсенал и Ливърпул се оглеждаха за Лемар още през лятото. През януари се появиха слухове, че двата английски клуба ще се активизират, но слуховете не се материализираха, най-вече заради категоричния отказ на Монако да се раздели с Лемар по средата на сезона.

Според източници от Острова, мърсисайдци продължават да следят изкъсо Тома, като очакванията са, че "червените" ще се върнат за 22-годишния футболист след края на сезона.

Увереността на Ливърпул идва и от това, че неотдавна французинът отклони оферта на Монако за нов договор. Лемар не желае да остане в Лига 1, където в момента получава по 22 000 паунда на седмица.

Напомняме, че през лятото Монако отклони оферта на Ливърпул за Тома в размер на 78 милиона паунда. Предполага се, че след края на сезона цената на играча ще клони към 90 милиона паунда.

  Сподели
193