Джордж Уеа: Венгер ме подкрепяше, когато расизмът бе на своя връх


Н. Гавазов

Джордж Уеа: Венгер ме подкрепяше, когато расизмът бе на своя връх

Бившият нападател на Монако, ПСЖ, Милан, Челси и на други отбори Джордж Уеа, който се кандидатира за поста президент на Либерия, разказа по какъв начин му е повлиял мениджърът на Арсенал Арсен Венгер. Африканският футболист работеше под ръководството на френския специалист в Монако.

"Когато започнах да играя футбол, аз не мислех, че някога ще спечеля "Златната тока". Имах страст към играта, много работех. Предпочитах да тренирам, а не да ям или да спя. Когато пристигнах в Монте Карло, аз не играх през първите шест месеца, но бях настроен да демонстрирам своя талант, доказвайки на скептиците, че пристигането ми е Европа не е губене на време.

Венгер ми бе като баща и ме смяташе за свой син. Това бе човек, който на пика на расизма ме подкрепяше, показа ми своята обич. Веднъж много се изморих на тренировка и му казах, че ме боли главата. Той ми отвърна: "Джордж, знам, че това е трудно, но ти трябва много да работиш. Мисля, че ти с твоя талант можеш да станеш един от най-добрите футболисти в света". В крайна сметка аз продължих да работя. Освен Бог, ако не бе Венгер, аз нищо нямаше да постигна", заяви Уеа.

 

  Сподели
102