Ал Хелайфи: ПСЖ расте, за това се успокойте и се занимавайте със своите неща


Н. Гавазов

Ал Хелайфи: ПСЖ расте, за това се успокойте и се занимавайте със своите неща

Президентът на ПСЖ Насер Ал Хелайфи разказа за финансовите успехи на клуба. Напомняме, че УЕФА започна разследване на френския гранд относно спазването на правилата за финансовия феърплей. Босът на парижани обаче е убеден, че клубът се намира в стабилно финансово положение.

"През последните шест месеца ние търпеливо работехме, за да увеличим доходите на клуба, а те наистина нараснаха благодарение на продажбата на билети, спонсорски сделки, маркетинг, ТВ права и доходи в деня на мача. През последните два сезона при нас се наблюдава печалба.

Сега планираме да увеличим доходите с 20-40%. Имаме една година, за да се приведем в съответствие към критериите на финансовия феърплей. Имаме време до 30 юни 2018 година. За това искам да кажа на всички останали: успокойте се и се занимавайте със своите неща. Ние мислим за развитието на нашия проект.

Останалите клубове оказват натиск за разследване на нашата дейност, но не мисля, че УЕФА ще се подаде на натиск, защото там са професионалисти и много сериозни хора. Убеден съм на 100%.

Уважаваме всички клубове и същото очакваме от тях. С уважение се отнасяме към всички правила и закони", заяви Ал Хелайфи.

 

  Сподели
303