Трансферът на Сери в ПСЖ се провалил заради Бен Арфа


Н. Гавазов

Трансферът на Сери в ПСЖ се провалил заради Бен Арфа

Трансферът на полузащитника на Ница Жан- Мишел Сери в ПСЖ не се е състоял заради нежеланието на крилото на парижани Хатем Бен Арфа да премине в лагера на "орлите", твърди френският Екип. Според информация на медията, столичани са били близо до подсилване с африканския футболист в последните часове на летния трансферен прозорец. ПСЖ е исакл да наеме Сери от Ница за 15 милиона евро, включвайки в сделката и право за покупка на играча за 25 милиона евро плюс крилото Хатем Бен Арфа.

Екип твърди, че Ница е била е готова на сделка, но в крайна сметка трансферът не се е състоял заради крилото на парижани. Французинът е поискал от клуба си да получи 7 милиона евро компенсация за последната година от договора, за да напусне като свободен агент. ПСЖ не се съгласил и Бен Арфа отказал да премине в Ница.

Сери бе интересен и за Барселона. Каталунците дори преговаряха с Ница за покупката на играча, но и този трансфер пропадна. Според версията на Сери, клубът от Лига 1 е поискал повече от предварително уговорената сума, а според представители на Барса, провалът е защото те са се оттеглили от преговорите.

 

  Сподели
176