Сери за проваления трансфер в Барса: Избухнах в офиса на Ница


Н. Гавазов

Сери за проваления трансфер в Барса: Избухнах в офиса на Ница

Полузащитникът на Ница Жан-Мишел Сери разказа за реакцията си на неосъществения трансфер в Барселона. Напомняме, че играчът бе близо до преход в испанския гранд за 40 милиона евро, но сделката се провали в последния момент.

- Много зле се чувствам. няма да лъжа. Футболът за мен винаги е бил празник. Пропуснах мача на Ница, защото не мога да мисля за футбол. Моята мечта - да играя за Барселона - се разби, а това е ужасно.

Преговорите между клубовете вървяха зле. както разбрах, напускането ми на Ница не се състоя по финансови причини.

Не искам да се оправдавам, но в мача с Наполи бях в особено психическо състояние. Обичам да строя играта на отбора, опитвах се и този път, стараех се на 100%, но това бе невъзможно.

След мача повече от час разговарях с ръководителите на Барселона и те нищо не ми казаха за хода на преговорите. Върнах се щастлив у дома, а на следващия ден чух тази новина. Бях зашеметен.

Отправих се към офиса на Ница, за да разбера какво се е случило. Там просто избухнах. Уверявам ви, че стените трепереха! Босовете на клуба нищо не ми казаха и даже не ме гледаха в очите. Те ми обещаха едно, а след това не си изпълниха обещанието, искайки повече пари за мен.

Искам да бъда оптимист. Надявам се, че не всичко е загубено. След два дни клубовете отново ще разговарят помежду си и ще стигнат до съгласие.

Не става дума за пари. Искам да играя в голям клуб - Ювентус, ПСЖ, Арсенал, Борусия Дортмунд, Ливърпул.

Например, Рома отправи няколко предложения. Много пъти разговарях с Мончи, този трансфер не се състоя по финансови причини. Мончи просто се измори от босовете на Ница! Рома бе добър избор за мен.


- Вие вече си представяте, как играете на Камп Ноу?


- Разбира се! Моят агент се върна от Барселона с петгодишен договор в ръцете. Барселона - това са детските ми спомени. Това е тяхната игра, с този интелект и фантастичен стил, - каза Сери.

 

  Сподели
309