Дани Алвеш шокира Манчестър Сити


Н. Гавазов

Дани Алвеш шокира Манчестър Сити

Защитникът Дани Алвеш шокира Манчестър Сити със своето решение да продължи кариерата си в ПСЖ. Напомняме, че по-рано през лятото Ювентус удовлетвори молбата на Алвеш, разтрогвайки контракта и позволявайки на 34-годишния бразилец да напусне клуба като свободен агент. Смяташе се, че Сити е безусловен фаворит за подписа на Дани, а слуховете, че ПСЖ ще се опита да прехване ветерана, се възприемаха несериозно от английския клуб и мениджъра Хосеп Гуардиола, който работи с бранителя в Барселона.

Но новият спортен директор на парижани Антеро Енрике успя да заинтересова Алвеш. Вместо да се събере с Гуардиола и да подпише вече съгласувания двегодишен контракт, Дани се отправи за Париж за преминаване на медицински прегледи. Сделката се очаква да стане факт през следващите 24 часа.

Според британски източници, Гуардиола останал шокиран и бесен на решението на Алвеш да откаже на Сити. Съобщава се, че Хосеп възлагал големи надежди на своя бивш възпитаник, надявайки се, че играчът ще започне тренировки с "гражданите" още тази седмица.

Сега Сити е принуден отново да активира своя интерес към Кайл Уокър от Тотнъм, тъй като месец преди старта на новия сезон "гражданите" нямат чисти десни защитници в своя състав, след като Пабло Сабалета и Бакари Саня напуснаха "Етихад" по-рано през лятото.

 

  Сподели
136