Анонс на 16-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 16-ти кръг на Лига 1

Каен - Дижон
Стадион: "Мишел д‘Орнано", Каен
Дата: 02.12.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Себастиен Морейра

Каен допусна четвърта поредна загуба като гост и общо девета до момента в актива си, след като в междинния кръг нормандци отстъпиха с 2:4 от колебливия до момента Лил. По този начин възпитаниците на Патрис Гаранд се смъкнаха под чертата и в момента тимът е на 18-ото място в класирането с 14 пункта, като спешно се нуждае от точки.

Дижон записа пети пореден двубой без победа, но "совите" спечелиха престижна точка при домакинството си на устремилия се към титлата състав на Монако. Играчите на Оливие Дал‘Олио направиха 1:1 и то след изравнителен гол в заключителните минути. Така Дижон вече е с 15 точки, заемайки 15-то място, но "совите" не могат да си позволят отпускане, тъй като са само на точка от опасната зона.

Прогноза: Каен - Дижон 1:1


Анже - Лориен
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 03.12.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Оливие Тюал

Тимът на Анже записа втора поредна загуба в шампионата. Този път селекцията на Стефан Мулен очаквано бе надиграна с 0:2 при визитата си в столицата срещу шампиона Пари Сен Жермен. Поражението остави "черно-белите" на 10-ото място с 18 точки.

Лориен прекъсна серията от седем поредни кръга без победа, след като през седмицата "мерлузите" надвиха Рен с 4:2 у дома и спечелиха големия регионален сблъсък на Бретан. По този начин хората на Бернар Касони събраха 11 точки в актива си, но въпреки това продължават да са на последното 20-то място в класирането, но поне съумяха да скъсят дистанцията си спрямо другите тимове, които са замесени в борбата за оцеляване.

Прогноза: Анже - Лориен 0:1


Бордо - Лил
Стадион: "Матмют Атлантик", Бордо
Дата: 03.12.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Беноа Мило

Отборът на Бордо записа седми пореден двубой в Лига 1 без поражение. В тази поредица от срещи "жирондинците" постигнаха две победи и цели пет ремита. През седмицата играчите на Жослен Гурвенек направиха 1:1 като гости на Бастия. Въпреки равенството, клубът от едноименния град се изкачи на 5-ото място в таблицата с актив от 24 точки.

Непостоянният до момента в изявите си тим на Лил прекъсна серията от четири поредни кръга без победа и през седмицата "кучетата" надиграха с 4:2 у дома тима на Каен. Четвъртата победа за кампанията измъкна северняците от зоната на изпадащите и в момента предвожданият от Патрик Коло състав се намира на 17-ата позиция в подреждането.

Прогноза: Бордо - Лил 2:1


Гингам - Нант
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 03.12.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Йоан Амел

Серията от шест поредни кръга без загуба за Гингам приключи през седмицата, когато "червено-черните" не успяха да спрат устрема на водача в класирането Ница и играчите на Антоан Комбуаре отстъпиха с 0:1. Така Гингам остава с актив от 23 точки, като отборът се смъкна до 7-ото място в колоната.

Отборът на Нант претърпя тотален крах през седмицата, след като "канарчетата" бяха размазани с 0:6 у дома от Олимпик Лион. Поражението допълнително поставя бъдещето на Рене Жирар начело на тима под въпрос, тъй като Нант е на предпоследното 19-то място в класирането с актив от 13 точки, а отборът няма победа вече в шест последователни кръга в първенството.

Прогноза: Гингам - Нант 3:0


Метц - Олимпик Лион
Стадион: "Сен Симфориен", Метц
Дата: 03.12.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Лионел Жафредо

Новакът Метц инкасира седма загуба за сезона, след като в междинния кръг тимът от Лотарингия бе тотално надиграни при гостуването си на Нанси за крайното 0:4. Така възпианиците на Филип Хиншбергер остават с 18 пункта и към момента заемат 12-ото място в класирането. Моле, Тил, Ердинч и Удол са с травми за Метц.

Вицешампионът Олимпик Лион записа най-изразителния си успех от началото на сезона в Лига 1. През седмицата "хлапетата" унизиха като гости Нант за крайното 6:0. След внушителния успех играчите на Брюно Женесио вече са с 25 точки и в момента ОЛ е на 4-ото място в класирането. За визитата на Метц аут са Мамана и Жале, а Нкулу е под въпрос.

Прогноза: Метц - Олимпик Лион 1:2


Монако - Бастия
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 03.12.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Руди Буке

Монако стъпи накриво през седмицата, завършвайки 1:1 като гост на новака Дижон и то след допуснат гол в заключителните минути. Така "монегаските" прекъснаха серията си от три последователни победи, а ремито смъкна играчите на Рене Жирар на 3-то място в класирането, където тимът от Лазурния бряг вече има 33 точки и изостава на 3 от лидера Ница. Менди е контузен за домакините.

Бастия записа трето поредно равенство. Този път клубът от остров Корсика направи 1:1 у дома срещу Бордо, като по този начин играчите на Франсоа Чичолини нямат победа в Лига 1 вече осем последователни кръга, а това несъмнено се отрази и на мястото на островитяните в класирането, където Бастия е на 16-та позиция с 14 пункта.

Прогноза: Монако - Бастия 3:0


Рен - Сент Етиен
Стадион: "Роажон Парк", Рен
Дата: 04.12.2016 г.
Час: 16:00
Съдия: Антони Гаутие

Рен претърпя много неприятна загуба през седмицата, след като клубът загуби голямото регионално дерби като гост на последния в класирането Лориен с 2:4. Поражението смъкна бретанци на 6-то място в елитната дивизия, където играчите на Кристиан Гюркюф остават с 24 точки.

Сент Етиен извъртя седмо равенство за сезона. В междинния кръг "зелените" направиха 0:0 у дома срещу Олимпик Марсилия. Така селекцията на Кристоф Галатие вече има 22 пункта на сметката си и заема 9-та позиция в подреждането. Ру и Лемоан са контузени за гостите.

Прогноза: Рен - Сент Етиен 2:2


Олимпик Марсилия - Нанси
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 04.12.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Франсоа Летешие

Олимпик Марсилия отново не победи далеч от дома, но поне и не загуби. През седмицата ОМ извъртя нулево реми като гост на Сент Етиен. Със спечелената точка играчите на Руди Гарсия вече имат общо 18 и заемат 11-ото място в подреждането. Диара, Бедимо и Диаби са с травми за клуба от пристанищния град.

Новакът Нанси отново демонстрира постоянство на собствен терен и през седмицата играчите на Пабло Кореа записаха трета поредна домакинска победа, след като този път Нанси разби с 4:0 Метц.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Нанси 1:0


Ница - Тулуза
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 04.12.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Микаел Лесаж

Водачът в класирането Ница постигна 11-та победа за сезона, която остави "орлетата" на върха в класирането. В междинния кръг възпитаниците на Лусиен Фавър надиграха с минималното Гингам с 1:0, като по този начин тимът от Лазурния бряг запази преднината си пред ПСЖ на 1 точки, като Ница има 36 пункта. И за настоящия двубой големият отсъстващ за домакините е голмайсторът Марио Балотели, както и Хасен, Байс и Лебиан.

Тулуза прекъсна негативната поредица от две последователни загуби и пет кръга без победа в Лига 1. През седмицата "виолетовите" сломиха у дома с 1:0 тима на Монпелие. Така играчите на Паскал Дюпрас вече имат 22 точки и са на 8-ото място в класирането. Диоп, Трехо и Акпа Акпро пропускат тежкото гостуване срещу водача в подреждането.

Прогноза: Ница - Тулуза 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
243