Киелини посвети победата на Астори и италианците


Н. Гавазов

Киелини посвети победата на Астори и италианците

36-годишният капитан на италианския национален отбор Джорджо Киелини посвети победата на "Скуадра Азура" на Европейското първенство 2020 на милиони италианци, президента на страната и починалия защитник на Фиорентина Давиде Астори. Това заяви самият Киелини на конференция в присъствието на президента на страната.

"Уважаеми президент, позволете ми да ви благодаря от името на себе си и на целия екип. Вашето присъствие бе важен жест. Искахме да посветим победата на вас и милионите италианци по света, които никога не са ни карали да се чувстваме сами, придружавайки ни на каквото и да е пътуване. Ние също посвещаваме тази победа на Давиде Астори, бихме искали той да е тук с нас, той винаги присъства в мислите и сърцата на тези, които са го срещнали.

Това е група играчи, които никога не са падали духом, дори и с трудности, подкрепяйки се взаимно и поставяйки интересите на отбора над индивида. Ако сме тук днес, това е не само заради отбелязаните дузпи, но и защото се променихме, споделяйки нашето приятелство, едно от най-прекрасните чувства в живота.

Матео Беретини през последните седмици ни накара да мечтаем, бяхме щастливи, сякаш сте съотборник. Не спирайте. Тази връзка ни накара да се чувстваме като братя на Италия, готови за всичко това и за призива на страната, която обичаме", заяви Киелини.

  Сподели
448