Чеферин: Играчите на Италия и Англия са пред футболно безсмъртие


Н. Гавазов

Чеферин: Играчите на Италия и Англия са пред футболно безсмъртие

Президентът на УЕФА Александър Чеферин се обърна към феновете и участниците във финалния мач от  Евро 2020.

"От рекордните постижения на Кристиано Роналдо в груповата фаза до неизчерпаемата драма в плейофите, Евро 2020 зарадва и зарадва феновете от началото до края.

Сега е моментът на истината за двата отбора, които ще се изправят в дългоочаквания двубой на легендарния лондонски "Уембли". След успеха на полуфинала те се подготвяха за решителната битка, осъзнавайки, че им остава само едно усилие да спечелят и да вдигнат така желания трофей на Анри Делон и по този начин да донесат радост на феновете и светъл празник за страната си.

Играчите, които ще излязат на терена на финала, са на прага на европейската слава и футболното безсмъртие. Победителите ще впишат имената си в нова глава от европейската футболна история и ще бъдат почитани като герои от милиони фенове от всички поколения. Футболистите и треньорът на отбора победител ще могат да погледнат със задоволство към добре свършената работа. Достойна награда за подготовката и отдадената работа за изграждане на печеливш отбор и постигане на обща цел.

Евро 2020 ни очарова през последните четири седмици и много от най-добрите европейски футболисти блеснаха ярко на тази елитна международна арена. Вече станахме свидетели на безброй незабравими моменти и феновете бяха очаровани от хода на турнира. Отбелязахме подобаващо 60-тата годишнина от водещия европейски национален футболен турнир. Европейското първенство доказа значението на футбола на ниво национален отбор като източник на национална футболна гордост и единство.

Сега всички са готови за финалния акт на турнира. Успех и на двата финалисти. Заедно с всички останали фенове се надявам, че те ще покажат мач, който ще се помни векове.

Насладете се на финала и нека кумът спечели!“, гласи обръщението на президента на УЕФА.

  Сподели
213