Унгарски министър разкритикува УЕФА


Н. Гавазов

Унгарски министър разкритикува УЕФА

Унгарският външен министър Петер Сийярто остро разкритикува решението на УЕФА да откаже на феновете достъп за  два домакински мача за националния отбор поради дискриминационното поведение на феновете на отбора на Евро 2020.

"Този ​​юни ние, унгарците, отново показахме на Европа и света какво означава да има истинска футболна атмосфера на футболен мач. Четири срещи на трибуните в Будапеща завинаги ще останат в паметта на всички. Поради ограниченията за броя на зрителите на други стадиони, имахме най-много зрители и най-ярката атмосфера.

Пресата съобщи снощи, че УЕФА ще затвори "Пушкаш Арена" за три мача поради дискриминационни изявления на феновете. И това не е шега! Изглежда, че УЕФА продължава да наема високопоставени информатори, които нямат друг избор, освен да пишат доклади кой какво е казал (или не). Както при комунизма: не са необходими доказателства, достатъчно е да се съобщи на информатора.

Какво казва УЕФА с това решение? Да изтичаш на терена, докато се изпълнява химна и провокирането на играчите, които пеят химна - нищо страшно. Заслепяването на противниковия вратар с лазер - нищо страшно. Хвърлянето на предмети по феновете на опонента ви - това е нормално. За да уредите пълни трибуни, да развеселите, да създадете ярка атмосфера - стадионът трябва да бъде затворен. Комитетът, който взема това решение, е жалък и страхлив. Трябва да ви е срам!" - написа Сиярто на страницата си във Facebook.

  Сподели
235