Буфон: Отборът на Италия е способен да стане най-добрият


Н. Гавазов

Буфон: Отборът на Италия е способен да стане най-добрият

Вратарят на Парма Джанлуиджи Буфон сподели мнението си за представянето на италианския национален отбор на Европейското първенство 2020.

"Отборът е много хазартен и способен да стане най-добрият в Европа. Пожелавам им късмет! Веднъж Манчини ми каза, че е време да отстъпим място на младите и след това реших да не играя за националния отбор. И какво? Погледнете на резултатите на отбора. Това е истински футбол. Е, не мога да не кажа за линията на вратаря - какъв красавец е Джиджи Донарума! Това е неговото време.

Знам, че той ме смята за свой учител, но той не е вторият Буфон, а първият Донарума. Човекът практически не се страхува от нищо, смело влиза за топката, рискува. Той има отлична скорост и реакция. Джиджи е издръжлив. Но основното нещо, което отличава истинския майстор от обикновено добрия професионалист, е, че той винаги е абсолютно спокоен.

На турнира бяха запомнени датчаните, белгийците, чехите и британците. Има много добри отбори и бе много интересно да наблюдаваме мачовете в групата и плейофите. Кой разочарова? Германците играха много зле. Тимът им бе неузнаваем. Вероятно ще добавя и Нидерландия към този списък", заяви Буфон.

  Сподели
225