Приказката за Чехия приключи, тази за Дания - продължава (видео)


FUTBOL-TV

Приказката за Чехия приключи, тази за Дания - продължава (видео)

Дания се наложи над Чехия с 2:1 на Олимпийския стадион в Баку за 1/4-финал от Евро 2020. "Червения динамит" изигра много силно първо полувреме, в което до голяма степен си свърши работата.

В 5-ата минута датчаните стигнаха до ъглов удар. Йенс Стригер Ларсен изпълни корнера, качвайки топката на главата на Томас Дилейни, който бе оставен непокрит и матира Томаш Вацлик - 1:0. 

Чехите обаче веднага опитаха да отговорят и Шик се озова на позиция за изстрел, но след рикошет топката мина встрани от вратата. Малко по-късно Шевчик прати кълбото над вратата с удар от воле. В 36-ата минута Вацлик изби удар на Дамсгор.

В 42-ата минута Дания удвои преднината си. Йоаким Мееле центрира страхотно в наказателното поле, където Каспер Долберг засече топката във вратата на Чехия, удвоявайки аванса на тима.

След почивката чехите заиграха по-добре. Шмайхел първо се справи със силен удар на Кърменчик, а след това и с изстрел на Барак в началните минути на второто полувреме.

В 49-ата минута обаче вратарят на Лестър нямаше какво да направи. Голмайсторът на Чехия Патрик Шик върна интригата, след като се възползва от подаване на Цоуфал и отлично насочи топката през краката на бранител на съперника за 1:2. Това бе негов 5-ти гол на Евро 2020.

След този гол Дания започна да играе доста по-добре в защита, като и контраатаките на тима си ги биваше. Юсуф Поулсен на два пъти завърши добри атаки на Дания, но Вацлик се намеси добре. В крайна сметка до нов гол така и не се стигна и така Дания отива на полфиналите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
327