Зеленски подчерта в поздрава си, че Крим е украински


Н. Гавазов

Зеленски подчерта в поздрава си, че Крим е украински

Президентът на Украйна  Владимир Зеленски коментира победата на националния отбор в 1/8-финалите на Евро 2020 срещу Швеция (2: 1), благодарение на което "синьо-жълтите" достигнаха до четвъртфиналите на турнира за първи път в тяхната история. Държавният глава не пропусна да подчертае, че Крим принадлежи на Украйна.

"Знаех, че днес, както от свое име, така и от името на цяла Украйна, ще напиша точно тези думи, независимо от резултата: Ние ви подкрепяме с цялото си сърце! Благодарим ви от сърце ! Гордеем се с вас в цялата страна!

Но какво голямо щастие е да напишеш това след победата! И да получите шанса да го напишете отново. След 1/4. Или след 1/2. И може би след еврофинала!

Днес нямаше вие и ние. Днес бяхме НИЕ. Украйна! Отбор от над 40 000 000. От Ужгород до Луганск. От Чернигов до Симферопол (столицата на Крим, който агресорът Русия незаконно окупира и анексира през 2014 година).

Отбор - Украйна! Която показва характер, сила, която се бие, понася болезнени удари и болка, но става и отвръща! Украйна, която печели !!!

И всички знаем отлично какво означава това. Само едно. Слава на Украйна !!!", написа Зеленски в официалния си канал в Telegram.

  Сподели
269