Чехия шокира слаба Нидерландия и отива на 1/4-финалите (видео)


FUTBOL-TV

Чехия шокира слаба Нидерландия и отива на 1/4-финалите (видео)

Чехия се наложи с 2:0 над Нидерландия в Будапеща в мач на 1/8-финалите на Евро 2020. 

Първата част бе сравнително скучна, с доста малко положения, като всичко по-интересно се случи след почивката.

В 51-ата минута Нидерландия създаде най-чистото си положение в мача. Донйел Мален се възползва от неразбирателство в отбраната на Чехия и излезе сам срещу Вацлик. Той опита да финтира стража, но чешкият вратар се прояви отлично и спаси.

Малко след това "лалетата" останаха с човек по-малко. Партик Шик бе изведен на добра позиция пред наказателното поле. Таранът се сбори за топката с Матайс де Лихт, който падайки игра с ръка. Съдията даде фаул, а след това гледа ситуацията с ВАР, тъй като бранителят бе последен в защита. Решението бе червен картон.

В 68-ата минута се стигна до центриране от корнер, което намери в наказателното поле Калаш, той подаде в обратната посока към Томаш Холеш и девятката на чехите се разписа за 1:0.

Десет минути преди края Чехия стигна до второ попадение. След грешка при изнасянето на топката от страна на Нидерлания тя достигна до Томаш Калаш. Офанзивният футболист навелезе в пеналта на Нидерландия и видя добре Патрик Шик, който с точен удар реализира четвъртия си гол за Евро 2020. Така Стекелембург за втори път трябваше да вади кълбото от мрежата си.

В добавеното време резервата Михаел Кременчик стреля силно, но не успя да се разпише.

До края "лалетата" така и не успяха да стигнат дори до почетен гол и напускат сравнително рано надпреварата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
332