Алаба: Невероятно ще е да играем четвъртфинал в Мюнхен


Н. Гавазов

Алаба: Невероятно ще е да играем четвъртфинал в Мюнхен

Капитанът на националния отбор на Австрия  Давид Алаба сподели очакванията си за предстоящия мач на Европейското първенство с Италия на "Уембли".

"Стигането до четвъртфиналите в Мюнхен би било невероятно. Тогава всеки от нас ще има още една сбъдната мечта. Но все още не мислим за това. Цялото ни внимание е насочено към двубоя. Разбира се, някои хора се обръщат към мен с въпроси относно определени ситуации. Но в нашия отбор има много играчи, които от много години играят на най-високо ниво, така че не се притеснявам от никого. Повечето от нашия отбор са ключови играчи в своите клубове.

Атмосферата в нашия отбор е много добра, всички са умерено развълнувани от предстоящата среща. Мечта е за всеки от нас да играе на "Уембли" срещу Италия в осминафинала на Европейското. Вярно е, че играх тук и постигнах много успешен резултат в Шампионска лига през 2013 година. Спечелихме този мач, така че този стадион, разбира се, е свързан с приятни спомени за мен. Ще има специална среща на страхотен стадион", заяви Алаба.

Австрия ще играе с Италия на 26 юни. Двубоят е от 22:00 часа българско време.

  Сподели
133