Манчини: Трябва да сме внимателни с Австрия


Н. Гавазов

Манчини: Трябва да сме внимателни с Австрия

Старши -треньорът на Италия Роберто Манчини сподели очакванията си от мача с Австрия в 1/8-финалите на Европейското първенство.

"Всичко е добре. Приятно е да играем на "Уембли". Имаме играчи, които никога не са били тук. Те ще се радват да играят на такъв стадион. Когато играете футбол, искате да сте на такава арена. Към такъв храм на футбола трябва да се отнасяме с уважение. Сигурен съм, че момчетата ще играят добре. Спокойни сме. Имаме много добри играчи. Всеки, който играе, ще продължи да прави това, което е правил преди. Нека изчакаме до утре, за да преценим състоянието на въпросните, но съставът е горе-долу ясен.

Австрия е страхотен отбор, който играе агресивен футбол. Ще трябва да проведем много добър мач. Плейофите започват и тук грешките са недопустими, това е красотата на тези първенства. Трябва да докажете, че сте по-силни и нищо повече. Имаме голямо уважение към Австрия, това е добър отбор с добри играчи. Ако искаме да спечелим, трябва да играем добре. Австрийците оказват сериозен натиск върху своите противници. Този отбор играе добър футбол. Те имат трима или четирима много технични играчи, например Алаба. В такива мачове трябва да бъдете много внимателни.

Ще играем в присъствието на 25 хиляди фенове, това е важно. Съвсем друга ще бъде атмосферата, прекрасна е. В Рим имаше нещо невероятно. "Уембли" е фантастичен стадион и атмосферата също ще бъде добра. Радваме се, че сме тук. Лично аз мисля, че "Уембли" е най-добрият стадион в света. Радвам се, че съм тук", заяви Манчини.

Срещата между Италия и Австрия ще се проведе в събота на 26 юни в Лондон. Мачът ще започне в 22:00 часа българско време.

  Сподели
231