Соуса: Шведите заслужиха победата


Н. Гавазов

Соуса: Шведите заслужиха победата

Старши треньорът на полския национален отбор Пауло Соуса коментира поражението от шведския отбор (2: 3) в мач от третия кръг на груповата фаза на Европейското първенство.

"Мисля, че заслужавахме много повече. Разбира се, не можем да пропускаме толкова прости голове, но това не бе въпрос на защита, това бяха единични случаи. Трябваше да играем по-добре. Първият шанс за гол не трябва да завършва с попадение. Защитавахме се по-добре, отколкото в последно време. Трябва да се съсредоточим и да не пропускаме такива прости топки. Винаги се опитваме да създадем колкото се може повече шансове. Имаме добра атака, добро отношение, винаги се опитваме да оказваме натиск върху противника. Не знам каква е статистиката, но шведският вратар направи добри спасявания. Мисля, че в бъдеще ще можем да постигнем повече, отколкото в този мач.

Разбира се, разочаровани сме, че не продължаваме. Работихме усилено, създадохме много шансове, но е невъзможно да пропускаме такива голове.

Късметът не бе на наша страна. Мисля, че създадохме повече проблеми на шведите от всички останали. В някои моменти те биха могли да бъдат много по-цинични и по-точни. Трябва да вкарваме повече и да не пропускаме глупави голове, трябва да работим върху това.

Поглеждайки назад, мисля, че не бих променил нищо в подготовка. Нашата цел и стратегия бяха ясни от самото начало. Ние контролираме топката повече от опонентите си, опитваме се да окажем по-голям натиск, да действаме агресивно, да създаваме много шансове за гол и да включваме всички футболисти в играта. Много съм доволен от всички решения, които взехме. Трябва да намерите баланс. Колкото повече взаимодействаме помежду си, толкова по-добре се представяме. За съжаление много от важните играчи бяха контузени. Надяваме се, когато всички са здрави, да можем да се представим по-добре. Имаме място за растеж и развитие. Трябва да работим върху характера и отношението. Имаме проблеми с концентрацията, но знаем как да я подобрим.

През първото полувреме някои от нашите играчи не играха много добре. Направихме замени, пуснахме още един нападател. В резултат станахме много по-силни, вкарахме две попадения, но за съжаление, не реализирахме другите шансове.

Цифрите говорят сами за себе си. Швеция е много зрял отбор, играят добре вертикално, на контраатаки, много са бързи, знаят как да защитават. Наистина уважавам този отбор. Шведите заслужават победата, бих искал да ги поздравя и да им пожелая успех. Въпреки че бяхме по-силни от тях, създадохме им много проблеми, бяхме по-добри от който и да е от последните мачове. Прекарахме много време в наказателното им поле, особено през второто полувреме. Техният вратар имаше страхотен мач, в някои отношения нямахме късмет. Вкарахме два пъти, друг гол бе отменен. Но шведският национален отбор все пак напълно заслужава да бъде първи в групата", заяви Соуса.

  Сподели
208